About


Atelier in het voormalig Kaaspakhuis

Atelier in het voormalig Kaaspakhuis

Loes Groothuis

Loes Groothuis

Werkproces

Werkproces

 

Visie

Schoonheid is voeding voor de ziel. Mooie en/of intrigerende beelden geven betekenis aan het leven; ze geven in kleur en vorm onze gevoelens en gedachten weer. De tekeningen die ik maak bieden rust en troost en de mogelijkheid tot contemplatie.

Achtergrond

Mijn werk komt voort uit een religieus/spiritueel levensgevoel en geeft uiting aan mijn grote verwondering over het bestaan. Het scheppingsverhaal uit de bijbel en scheppingsmythes uit diverse culturen zijn mijn inspiratiebron. Mijn beeldtaal en onderwerpen zijn sterk beïnvloed door de Italiaanse fresco’s en mozaïeken uit de Middeleeuwen en de vroege Renaissance. De laatste jaren heb ik mij verdiept in het Boeddhisme. Mandala’s en het levenswiel komen veel voor in mijn werk; deze symboliseren voor mij zaden van inspiratie en vreugde.

Werkproces

Tekenen is de basis van al het werk. Door in het werk te knippen en er stukken aan toe te voegen, komen de werken de ruimte in. Van karton en papier-maché maak ik er objecten bij: zo ontstaat er een installatie. Deze kan de onderwereld, het paradijs of een tempel verbeelden.

Sommige (delen van) tekeningen bewerk ik op de computer en laat ze vervolgens afdrukken op stof. De kleden zijn prachtig in grote ruimtes, aan de wand of kunnen dienen als afscheiding.

Copyright 2018 © Loes Groothuis.